Translate

10 Haziran 2013 Pazartesi

Gezi'nin getirdikleri...

Çok uzun bir aradan sonra yeniden yazma isteğimi getirdiği için gezi eylemcilerine teşekkür ederim.
Çok hızlıca Gezi Parkı direnişinin getirdiklerine hızlıca, biraz dağınık ama maddelerle bakalım;
1.) Tayyip Erdoğan ilk defa bu kadar zor duruma düştü. Ona oy verenler bile, söylemlerinin yanlış olduğunu paylaşıyorlar.
2.) Muhtemelen AKP'ye oy vereceklerin, okuma düzeyiyle ters orantılı olacağını ön görmek, çok da sağlıksız değil.
3.) Sevgili eğitimci dostlarım, Y kuşağı, Z kuşağı gibi kavramlarla Gezi Parkı direnişçilerini tanımlamaya çalışıyor. Ancak zannımca onları tanımlamaya çalışmak, bir kalıba sokmaya çalışarak anlamak çok da kolay olmayacak gibi görünüyor.
4.) Muhteşem sözlerden bir tanesine bayıldım; " orantısız zeka" Muazzam...
5.) Direnişin 11. gününde yorgunluk sözleri dillendirilmeye başlandı. İşte artık, bu direnişin seyrini belirleyecek en önemli kritik viraja geldiğimizi gösteriyor. Orada dağıtılan kitaplara lütfen, Sarıkamış zaferimizi anlatan kitaplar eklensin ve gençlerimiz tekrar o günleri hatırlayıp, motive olsunlar.
6.) 
a.) Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bizler Osmanlı özentiliğinden kurtulduk, ama belli ki siz ve çevrenizdeki birkaç kişi hala kurtulamamışsınız. Türkiye Cumhuriyeti hiç bir zaman Osmanlı olmayacak. 
b.) Bir zamanlar sizin yanınızda olanlar, sizi 2-3 sene önce çok sevenler bile artık kesinlikle AKP'ye oy vermeyeceklerini paylaşıyorlar. Tek sebep, bitmek tükenmek bilmeyen; kibir, özel hayata karışma, ben yaptım oldu mantalitesi...
c.) Farkında değilmisiniz, en yakınınızdaki Abdullah Gül ve Bülent Arınç bile sizden ayrılmaya başladılar.
d.) Gözümüzün içine baka baka söylediğiniz yalanlar, medyada yer bulmuyordu, ancak şimdi anından yalalnlanmaya ve yer bulmaya başladı. 1990'ların Uğur Dündar'ına ihtiyacımız var aslında. Yapılan ve verilen ihalelerde kendi zenginlerinizi yarattınız. 
e.) Aslında 2002 öncesi ve sonrası, memurun tavrı değişmedi. Zaten bunun tohumları o çok sevdiğiniz Özal zamanında "benim memurum işini bilir" çümlesiyle temeli atılmıştı.
f.) Sokakta kimsenin birbirine saygısı yok. Kimsenin birbirine güveni yok. Kimse gülmüyor. Kimse günaydın demiyor.
g.) Neden mi? Herkesin borcu var. Boşanma sayıları arttı. Kredi kartı borçları her sene ortalama % 30 artıyor. Kredi kartı takip oranları her sene artıyor. Tüketici kredileri her sene artıyor.
h.) Ege Cansen olayı teknik olarak özetlemiş (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23458252.asp ) Benim tek ekleyeceğim, gerçek enflasyon rakamı nedir? Eskiden enflasyon oranı direk olarak USD/TL kuruna çok büyük bir korelasyonla bağlıydı. Aslında hala bağlı. Peki fark nedir? Dağlar....
ı.) Konu yeşile duyarlılık konusunu çoktan geçti, hala anlamadınız. Sizin despot, aşağılayıcı, küçümseyici tavrınıza maalesef polisimiz de ayak uydurdu ve gece yarısı yapılan biber gazı operasyonu, bütün resmi taa buraya kadar getirdi. Bu tepkiydi. Bu, gençlere yaptığınız baskının sonucuydu. Muhtemelen bunu siz anlayamadan, doğru okuyamadan ilk seçimleri kaybetmiş olacaksınız.

Tüm bunların sonunda soru şu;
En son seçimlerde seçime katılmayan oran % 33. Yani apolitize edilmiş, (belki de çoğu tencere-tava aynı hava eylemlerini  gerçekleştiren) kesim, sandığa giderse, seçim sonuçları ne olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder